Vajíčko, paradajka, nápad – a recept na jedlú muchotrávku je na svete. A aby na vašom tanieri vyzerala ako v prírode, pripravte si pre ňu aj skvelú, zdravú machovo zelenú lúku. Z avokáda a hrášku. Košíky nechajte na polici, dnes sa ide na huby s vareškami.
- Paradajky
- Vajíčka
- Avokádo
- 150 g hrášku
- ½ citróna
- Soľ
- Olivový olej
- Na dozdobenie tavený syr v črievku, brokolica
- Vajíčka uvarte na polomäkko – čo znamená, že od času, kedy začne vrieť voda, varte vajíčka 7 minút.
- Paradajky prekrojte na polovicu a vnútornú dužinu vydlabte malou lyžičkou.
- Čerstvý, alebo mrazený hrášok povarte 1 minútu a ihneď preceďte a ochlaďte ľadovou vodou – tak si zachová sviežu zelenú farbu. Hrášok rozomeľte na kašu. Rovnakým spôsobom uvarte pár ružičiek brokolice na dozdobenie.
- Avokádo ošúpte a pokrájajte na malé nepravidelné kocky a pokvapkajte šťavou z polovice citróna. Pridajte hráškovú kašu, trochu soli a 1 – 2 PL olivového oleja. Zľahka premiešajte.
- Na tanierik urobte z avokádovo – hráškového pyré machovú podložku. Do stredu postavte vajíčko. Na vajíčko položte polovicu paradajky. Na paradajkový klobúčik nastriekajte priamo z črievka syrové bodky. Pyré a tanier obložte brokolicou.
Ak ste dokázali vyrobiť alebo ukuchtiť dielko podľa nášho návodu, nenechajte si ho len pre seba. Ukáže ho aj ostaným šikovníčkom! Odfotografujte ho a pošlite nám do Galérie cez FORMULÁR.