Mackovia s mandľou

Mini mackovia s mandľou

Malý keksík nie je ani veľké jedlo, ani veľká sladkosť. Je to taká maličkosť hocikedy, keď nás prepadne hlad, alebo chuť na maškrtku. Poteší s jogurtom, aj s kúskom ovocia. My sme ho vyskúšali s mandľovým mliekom.

 

  • 2 žĺtky
  • 250 g hladkej múky
  • ¼ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 80g práškového cukru
  • Kôra z citróna
  • 170 masla alebo margarínu na pečenie
  • Neošúpané mandle
  1. všetky ingrediencie okrem mandlí zmiešame ja jemné hladké cesto.
  2. Vykrajujeme mackov. Na každého macka položíme mandľu /alebo iný oriešok/ a aby mandľa nespadla, preložíme labky.
  3. Keksíky pečieme v rúre asi 10 minút pri teplote 200 stupňov.

Ak ste dokázali vyrobiť alebo ukuchtiť dielko podľa nášho návodu, nenechajte si ho len pre seba. Ukáže ho aj ostaným šikovníčkom! Odfotografujte ho a pošlite nám do Galérie cez FORMULÁR.