Detský mliečny rez

Keď sa spoja dva pláty čokoládového cesta a biely tvarohový krém, vytvoria spolu rez pre všetky maškrtné brušká. Prinášame vám recept na domáci „Detský mliečny rez“. Bez konzervantov, bez  farbív a éčok.

IMG_6060 (1280x854)

 

  • 6 vajec
  • 8 PL kryštálového cukru
  • 2 PL oleja
  • 4 PL vody
  • 4 PL kakaa
  • 10 PL polohrubej múky
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 500g hladkého tvarohu
  • 4 PL masla
  • 1 kyslá smotana /najlepšie 16 alebo 18 %/
  • 1 vanilínový cukor
  • 6 PL práškového cukru
  1. Na cesto si vymiešajte žĺtky a kryštálový cukor do peny.
  2. Pridajte vodu, olej, kakako, krátko premiešajte.
  3. Primiešajte múku s práškom do pečiva. Cesto rozdeľte na dve časti a pečte na papieri každý plát 7 minút pri 170 stupňoch.
  4. Na krém vymiešajte: tvaroh, maslo, cukor, smotanu.
  5. Vychladnuté pláty naplňte tvarohovým krémom a nechajte dve hodiny stuhnúť.

Ak ste dokázali vyrobiť alebo ukuchtiť dielko podľa nášho návodu, nenechajte si ho len pre seba. Ukáže ho aj ostaným šikovníčkom! Odfotografujte ho a pošlite nám do Galérie cez FORMULÁR.