Rybka z tofu so šalátom

Jedli ste už niekedy pečenú rybu bez ryby? Vyskúšajte túto zdravú večeru práve dnes a keďže tofu syr pochádza z číny, doplňte jedlo šalátom z pekinskej kapusty. Sledujte náš recept – o  chvíľu doň pripláva rybka. Ak jej dožičíte pruhy z jogurtového dressingu, možno to bude Nemorybka z animovanej rozprávky.

 

  • Tofu
  • ½ hrnčeka pekinskej kapusty
  • ¼ hrnčeka červenej kapusty
  • ¼ hrnčeka mrkvy
  • strúhanka
  • Limentka
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 PL petržlenovej, alebo koriandrovej vňate
  • 1 strúčik cesnaku
  • Biely jogurt – gréckeho typu
  • Tortily
  • Soľ

 

  1. Tofu prekrojte na hrúbku asi pol centimetra. Z rezov vykrojte rybku.
  2. Na marinádu zmiešajte v zapekacej miske: 2PL olivového oleja, prelisovaný cesnak, soľ, zelenú vňať z petržlenu, alebo koriandru. Tofu rybky obaľte z každej strany v marináde a nechajte marinovať 10 – 20 minút.
  3. Tofu vyberte z marinády a obaľte v strúhanke. Vložte späť do misky so zvyškami marinády a pečte v rúre 10-15 minút do zlatista.
  4. Nasekajte a nastrúhajte kapustu, šalát a mrkvu na tenké rezance. Ochuťťe 1 PL oloivového oleja, soľou, limenkou.
  5. Jogurt dochuťte limetovou šťavou a soľou.
  6. Na suchej panvici ohrejte krátko tortilu. Na tortilu uložte kôpku farebného šalátu. Na šalát nainštalujte upečené rybky a pokvapkajte jogurtovým dressingom.

Ak ste dokázali vyrobiť alebo ukuchtiť dielko podľa nášho návodu, nenechajte si ho len pre seba. Ukáže ho aj ostaným šikovníčkom! Odfotografujte ho a pošlite nám do Galérie cez FORMULÁR.