Špargľovo bryndzové tortičky

Špargľa je zelenina v paličke! Púčik na paličke bielej, fialovej a zelenej farby. Skrýva v sebe jemnú chuť a toľko vitamínov a minerálov, že jej hovoria aj elixír zdravia. Aj v recepte z nášho ateliéru  sa stretli dve najlepšie májové kamarátky: májová špargľa a májová bryndza.

 

  • Zväzok zelenej špargle
  • Bryndza
  • 1 vyvaľkané lístkové cesto
  • 250 ml kyslej smotany
  • 1 vajíčko
  • Soľ

 

  1. špargľu ošúpte škrabkou na zeleninu. Uvarte v osolenej vode asi 7 minút. Hneď po uvarení schlaďte studenou vodou – špargľa nezmäkne a zostane sviežo zelená.
  2. Habarkou zmiešajte vajíčko a smotanu, pridajte štipku soli.
  3. Lístkové cesto nakrájajte na 6 štvorcov. Cestom vyložte misky vo forme na mafinky tak, aby rohy cesta pretŕčali.
  4. Bryndzu rozdeľte do misiek z lístkového cesta. Špargľu pokrájajte na 3-4 cm kúsky a poskladajte na bryndzu. Každú tortičku zalejte smotanovou polevou. Pečte na začiatku pri vyššej teplote, aby sa lístkové cesto pieklo a nezačalo sa topiť – teda pri 220 stupňoch asi 10 minút, potom asi 10 minút pri teplote 170 stupňov dopekajte plnku.

 

Ak ste dokázali vyrobiť alebo ukuchtiť dielko podľa nášho návodu, nenechajte si ho len pre seba. Ukáže ho aj ostaným šikovníčkom! Odfotografujte ho a pošlite nám do Galérie cez FORMULÁR.