Tekvicové mafinky

Na pečenú tekvicu nedáme dopustiť.
A polievku z tekvice s troškou ďumbiera resp. zázvora priam milujeme!
Ale tekvicové mafinky, ktoré sme v Zázračnom Ateliéri piekli túto jeseň, celý televízny štáb doslova okúzlili. Ak existuje niekde Tekvicová krajina, tieto koláčiky tam pečú na svadbe – keď si pán Hokaido berie slečnu Tekvičku maslovú…

velka mensia
 

Čo budete potrebovať:
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • pol hrnčeka hnedého cukru 1 vanilínový cukor pol čajovejlyžičky  sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička škorice
  • pol čajovej lyžičky mletého sušeného zázvoru
  • 5 rozdrvených klinčekov
  • 1 hrnček nastrúhanej tekvice
  • 2 vajíčka
  • 10 polievkových lyžíc oleja
  • Na polevu: 200g mascarpone
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
Ako na to:

1.   Zmiešajte suché zložky: múku, cukor, vanilínový cukor, sódu, prášok, koreniny.
2.   V druhej nádobe zmiešajte nahrubo nastrúhanú tekvicu, vajíčka a olej.
3.   Múkovú aj tekvicovú zmes spojte a krátko premiešajte. Cesto rozdľte do košíčkov a      pečete 20 minút pri teplote 180 stupňov.
4.   Kým sa koláčiky  upečú, pripravte si polevu: zmiešajte mascarpone s cukrom. Mascarpone môžete nahradiť aj termizovaným tvarohom zmiešaným v rovnakom pomere s maslom.
5.   Na vychladnuté mafinky natrite krém. Aby boli mafinky chutné aj pre oči, na každý vymodelujte mini tekvičku z marcipánu.

Ak ste dokázali vyrobiť alebo ukuchtiť dielko podľa nášho návodu, nenechajte si ho len pre seba. Ukáže ho aj ostaným šikovníčkom! Odfotografujte ho a pošlite nám do Galérie cez FORMULÁR.