Vedeli ste, že v Zázračnom ateliéri malých maškrtníkov raz vyrástol strom, na ktorom rastú špagety? Volá sa Špagetovník. Tomatína – paradajková omáčka a jeho najlepšia kamarátka. Neveríte? Vyskúšajte svoje kuchárske zručnosti a uvidíte, že sa stanú aj vašimi najlepšími priateľmi.
Čo budete potrebovať:
- špagety
- olivový olej
- olúpané a pokrájané paradajky v konzerve
- soľ
- olivový olej
- tri strúčiky cesnaku
- štipka škorice
- cukor
. parmezán, alebo iný strúhaný syr, bazalkové lístky
Ako na to:
- Špagety uvarte v dostatočnom množstve vody podľa návodu na obale.
- Kým sa cestoviny uvaria, pripravte Tomatínu. Na panvici rozohrejte 3 polievkové lyžice olivového oleja. 3 malé strúčiky cesnaku pokrájajte na tenké plátky a opekajte na oleji, kým nenapočítate do desať. Nie dlhšie, inak by cesnak zhnedol a zhorkol.
- Do cesnakového oleja pridajte paradajky, 1 polievkovú lyžicu cukru – najlepšie hnedého a čajovú lyžičku soli. Odkryté duste dovtedy, kým sa väčšina tekutiny nevyparí. Omáčka je hotová vtedy, keď je hustá ako smotanový jogurt, alebo puding. Nakoniec do nej pridajte štipku škorice.
- Na väčší tanier vytvarujte zo špagiet strom – Špagetovník. Korunu polejte Tomatínu. Celé jedlo môžete ešte vylepšiť, keď omáčku posypete 1 polievkovou lyžicou parmezánu a vytvoríte v korune listy z čerstvej bazalky.
Predveďte svoje dielko v našej Galérii:
Ak ste dokázali vyrobiť alebo ukuchtiť dielko podľa nášho návodu, nenechajte si ho len pre seba. Ukáže ho aj ostaným šikovníčkom! Odfotografujte ho a pošlite nám do Galérie cez FORMULÁR.