Špagetovník a Tomatína

Vedeli ste, že v Zázračnom ateliéri malých maškrtníkov raz vyrástol  strom, na ktorom rastú špagety? Volá sa Špagetovník.  Tomatína – paradajková omáčka a  jeho najlepšia kamarátka. Neveríte? Vyskúšajte svoje kuchárske zručnosti a uvidíte, že sa stanú aj vašimi najlepšími priateľmi.


 

Čo budete potrebovať:
  • špagety
  • olivový olej
  • olúpané a pokrájané paradajky v konzerve
  • soľ
  • olivový olej
  • tri strúčiky cesnaku
  • štipka škorice
  • cukor

. parmezán, alebo iný strúhaný syr, bazalkové lístky

Ako na to:
  1.  Špagety uvarte v dostatočnom množstve vody podľa návodu na obale.
  2.  Kým sa cestoviny uvaria, pripravte Tomatínu. Na panvici rozohrejte 3 polievkové lyžice olivového oleja. 3 malé strúčiky cesnaku pokrájajte na tenké plátky a opekajte na oleji, kým nenapočítate do desať. Nie dlhšie, inak by cesnak zhnedol a zhorkol.
  3.  Do cesnakového oleja pridajte paradajky, 1 polievkovú lyžicu cukru – najlepšie hnedého  a čajovú lyžičku soli. Odkryté duste dovtedy, kým sa väčšina tekutiny nevyparí. Omáčka je hotová vtedy, keď je hustá ako smotanový jogurt, alebo puding. Nakoniec do nej pridajte štipku škorice.
  4.  Na väčší tanier vytvarujte zo špagiet strom – Špagetovník. Korunu polejte Tomatínu. Celé jedlo môžete ešte vylepšiť, keď omáčku posypete 1 polievkovou lyžicou parmezánu a vytvoríte v korune listy z čerstvej bazalky.

Predveďte svoje dielko v našej Galérii:

Ak ste dokázali vyrobiť alebo ukuchtiť dielko podľa nášho návodu, nenechajte si ho len pre seba. Ukáže ho aj ostaným šikovníčkom! Odfotografujte ho a pošlite nám do Galérie cez FORMULÁR.