Jedlé muchotrávky

Vajíčko, paradajka, nápad – a recept na jedlú muchotrávku je na svete. A aby  na vašom tanieri vyzerala ako v prírode, pripravte si pre ňu aj skvelú, zdravú machovo zelenú lúku. Z avokáda a hrášku. Košíky nechajte na polici, dnes sa ide na huby s vareškami.

 

  • Paradajky
  • Vajíčka
  • Avokádo
  • 150 g hrášku
  • ½ citróna
  • Soľ
  • Olivový olej
  • Na dozdobenie tavený syr v črievku, brokolica

 

  1. Vajíčka uvarte na polomäkko – čo znamená, že od času, kedy začne vrieť voda, varte vajíčka 7 minút.
  2. Paradajky prekrojte na polovicu a vnútornú dužinu vydlabte malou lyžičkou.
  3. Čerstvý, alebo mrazený hrášok povarte 1 minútu a ihneď preceďte a ochlaďte ľadovou vodou – tak si zachová sviežu zelenú farbu. Hrášok rozomeľte na kašu.  Rovnakým spôsobom uvarte pár ružičiek brokolice na dozdobenie.
  4. Avokádo ošúpte a pokrájajte na malé nepravidelné kocky a pokvapkajte šťavou z polovice citróna. Pridajte hráškovú kašu, trochu soli a 1 – 2 PL olivového oleja. Zľahka premiešajte.
  5. Na tanierik urobte z avokádovo – hráškového pyré machovú podložku. Do stredu postavte vajíčko. Na vajíčko položte polovicu paradajky. Na paradajkový klobúčik nastriekajte priamo z črievka syrové bodky. Pyré a tanier obložte brokolicou.

 

Ak ste dokázali vyrobiť alebo ukuchtiť dielko podľa nášho návodu, nenechajte si ho len pre seba. Ukáže ho aj ostaným šikovníčkom! Odfotografujte ho a pošlite nám do Galérie cez FORMULÁR.