Klíčkové hniezdo

Jarný šalátik z klíčkov

Nakličovanie je skvelá hra s vodou a strukovinami a výsledkom bude pre vás a vaše deti nie len zábava, ale aj obrovská dávka užitočných vitamínov, enzýmov a minerálov. V našom ateliéri sme nakličovali mungo fazuľu, cícer a šošovicu. Jednu noc ich nechajte odstáť zakryté vodou a potom tri dni na vlhkom mieste – ja na to používam zrezané fľaše od minerálok s dierkami. Každý deň ich tak jednoducho prepláchnem vodou.  A tu je recept na hniezdo s kuriatkom plné zdravia.

IMG_6376 (1280x380)

 

  • 1 veľká žemľa /pletená/ alebo 2 klasické kaiserky
  • Na  zálievku: šťavu z ½ citróna, 1 PL medu, 1 PL olivového oleja, trošku soli
  • Rukola, polníček, alebo iné malé lístky šalátu
  • Po 1 PL klíčkov fazule mungo, naklíčeného cíceru a naklíčenej pšenice – alebo iné klíčky podľa chuti
  • 2 vajíčka uvarené na tvrdo
  • 1 PL masla
  1. Žemľu vydlabte tak, aby ste nepoškodili dno.
  2. Vajíčka prekrojte na polovicu. Vyberte žĺtok a s troškou soli vymiešajte s maslom do peny. Na igelitovom vrecku odstrihnite rožtek, naplňte žĺtkovou plnkou a naplňte vajíčka tak, aby ste vytvorili telo a hlavu kuriatka.
  3. Z mrkvy, alebo reďkovky vyrobte kuriatku zobáčik. Z čiernej olivy, alebo pažítky  oko.
  4. V mise na šalát miešajte všetky suroviny na zálievku.
  5. K zálievke pridajte šalát a klíčky.
  6. Šalátikom vysteľte žemľu a vytvorte mäkké hniezdo. Do hniezda uložte vajíčkové kuriatka.

Ak ste dokázali vyrobiť alebo ukuchtiť dielko podľa nášho návodu, nenechajte si ho len pre seba. Ukáže ho aj ostaným šikovníčkom! Odfotografujte ho a pošlite nám do Galérie cez FORMULÁR.