Nepečená ovocno – smotanová tortička

Tento recept preverí vaše svaly! Áno, aj v kuchyni sa nájdu recepty, ktoré vyžadujú fyzickú zdatnosť J Táto blesková tortička bez pečenia, bez varenia sa hodí v každej situácii, keď chcete odniesť maličkosť na návštevu k deťom, či  keď vás nečakane prepadne skupinka kamarátov vášho potomka. Ale dopriať si ju bleskove môžete aj vtedy, keď vás šteklia a lákajú chúťky na rýchlu maškrtu. Rozcvičte si prsty, pretiahnite svaly na rukách a traste sa! Na zábavný recept aj na chuť trasenej dobroty.

 

  • 300 g maslových sušienok /alebo použite celozrnné cookies z našich receptov/
  • 150 g mletých orieškov /akýchkoľvek, ktoré máte radi/
  • 150 g zmäknutého masla
  • 2ks 33% šľahačkové smotany
  • 250g jemného tvarohu bez hrudiek
  • 1 puding bez varenia /olé a pod./, môžu byť aj s príchuťou
  • 2-3 polievkové lyžice práškového cukru
  • 200 g ovocia /maliny, jahody, zavárané mandarínky, broskyňový kompót…/

 

  1. Rozmixujte na jemno maslové sušienky. Zmiešajte s orieškami, maslom a všetko dobre natlačte to tortovej formy.
  2. Do väčšej misy s vrchnákom nalejte smotany, pridajte cukor, tvaroh a ovocie – niekoľko kúskov si nechajte na ozodobenie. Zľahka premiešajte.
  3. Do zmesi nasypte pudingy, rýchlo zaklopte vrchnákom a dobre poprestriasajte, aby sa všetko v mise premiešalo a spojilo.
  4. Smotanovú plnku natrite na sušienkový korpus a ozdobte ovocím. Tortičku odložte na hodinu – dve do chladničky. My sme nemali čas a mali veľkú chuť. Zjedli sme ju bez chladenia.

 

Ak ste dokázali vyrobiť alebo ukuchtiť dielko podľa nášho návodu, nenechajte si ho len pre seba. Ukáže ho aj ostaným šikovníčkom! Odfotografujte ho a pošlite nám do Galérie cez FORMULÁR.