Paprikové kvety s volským okom v šalátovej lúke
Zelenina a vajíčko sú výbornou kombináciou na večeru pre malých i veľkých maškrtníkov. Nenechajte sa odradiť tým, že ešte nevieme rozklepnúť vajíčko bez toho, aby sa žĺtok rozlial do bielka. Ak viete jazdiť na bicykli, určite je najvyšší čas naučiť sa to.
Čo budete potrebovať:
- 3 vajíčka
- červenú, zelenú a žltú papriku
- stonkový zeler, alebo jarnú cibuľku na stonky
- olej
- soľ
- na trávový šalát: veľká hrsť šalátových listov – napríklad rukola, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy, štipka soli, 1 čajová lyžička olivového oleja, 1 polievková lyžica strúhané parmezánu
- celozrnný chlieb
Ako na to:
- Na dnešný recept budete potrebovať dobrú panvicu s nepriľnavým povrchom, aby sa vám pri vyberaní paprikových kvietkov odlepili od dna a neporušili ste pri tom žĺtkové vnútro. Všetky tri papriky pokrájajte tak, aby vám vznikli celé kolieska – obrúčky hrúbky 1-2 cm.
- Panvicu pokvapkajte kvapkami oleja a uložte do hornej polovice paprikové kolieska – po jednom kuse z každej farby.
- Do každej papriky opatrne rozklepnite jedno vajíčko tak, aby žĺtok zostal celý. Ak ste kuchtík začiatočník, rozklepnite vajíčko najprv do malej misky a potom ho opatrne vylejte do papriky. Do každého vajíčka pridajte štipku soli. Zmiernite plameň a pomaly pečte, kým sa vajíčkový bielok nezmení na bielo.
- Chlieb pokrájajte na kocky a uložte na dolný okraj taniera – budú tvoriť zeminový základ. Kým budú vajíčka hotové, pripravte pre svoje kvety lúku – šalát. Zľahka premiešajte všetky suroviny a preneste na chlebíkovú hlinu. Do trávového základu vytvorte zo zelenej časti jarnej cibuľky, alebo stoniek zeleru stonky a lístky kvetov.
- Nakoniec opatrne preneste paprikové kvety na tanier tak, aby sa napojili na vytvorené stonky.
Predveďte svoje dielko v našej Galérii:
Ak ste dokázali vyrobiť alebo ukuchtiť dielko podľa nášho návodu, nenechajte si ho len pre seba. Ukáže ho aj ostaným šikovníčkom! Odfotografujte ho a pošlite nám do Galérie cez FORMULÁR.