Na pečenú tekvicu nedáme dopustiť.
A polievku z tekvice s troškou ďumbiera resp. zázvora priam milujeme!
Ale tekvicové mafinky, ktoré sme v Zázračnom Ateliéri piekli túto jeseň, celý televízny štáb doslova okúzlili. Ak existuje niekde Tekvicová krajina, tieto koláčiky tam pečú na svadbe – keď si pán Hokaido berie slečnu Tekvičku maslovú…
Čo budete potrebovať:
- 1 hrnček polohrubej múky
- pol hrnčeka hnedého cukru 1 vanilínový cukor pol čajovejlyžičky sódy bikarbóny
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička škorice
- pol čajovej lyžičky mletého sušeného zázvoru
- 5 rozdrvených klinčekov
- 1 hrnček nastrúhanej tekvice
- 2 vajíčka
- 10 polievkových lyžíc oleja
- Na polevu: 200g mascarpone
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
Ako na to:
1. Zmiešajte suché zložky: múku, cukor, vanilínový cukor, sódu, prášok, koreniny.
2. V druhej nádobe zmiešajte nahrubo nastrúhanú tekvicu, vajíčka a olej.
3. Múkovú aj tekvicovú zmes spojte a krátko premiešajte. Cesto rozdľte do košíčkov a pečete 20 minút pri teplote 180 stupňov.
4. Kým sa koláčiky upečú, pripravte si polevu: zmiešajte mascarpone s cukrom. Mascarpone môžete nahradiť aj termizovaným tvarohom zmiešaným v rovnakom pomere s maslom.
5. Na vychladnuté mafinky natrite krém. Aby boli mafinky chutné aj pre oči, na každý vymodelujte mini tekvičku z marcipánu.
Ak ste dokázali vyrobiť alebo ukuchtiť dielko podľa nášho návodu, nenechajte si ho len pre seba. Ukáže ho aj ostaným šikovníčkom! Odfotografujte ho a pošlite nám do Galérie cez FORMULÁR.